Sorsod Borsod: díjesélyes a megyénkben játszódó krimi

Megosztás

Margó-díjra jelölték a miskolci kötődésű Bánhidi Lilla bűnügyi regényét, amely Borsodban játszódik.

Kilencedik alkalommal ítéli oda a Margó Irodalmi Fesztivál a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, s a díjvárományos könyvek között pedig szerepel a Sorsod Borsod is – számolt be róla a Minap.hu portál. A szerző, Bánhídi Lilla nem csak a média világában ismerte ki magát – az országos adók mellett Miskolcon is sokáig dolgozott riporterként -, de a könyvpiacot is letarolta, hoszen a tavasszal megjelent könyvének első nyomása már csak itt-ott kapható.

Ez a siker pedig valószínűleg szerepet játszik abban, hogy az elsőkönyves szerző a Margó-díj várományosai közt tudhatja magát. A felhívásra idén 34 nevezés érkezett, a jelölt könyvek listáját a Könyves Magazin szerkesztőiből álló előzsűri tízre szűkítette. A végleges döntés októberre várható, a győztes minden eddiginél magasabb pénzdíjat kap, valamint 15 millió forint értékű Bookline médiakampány segíti könyve népszerűsítését.

A jelölés azért lehet meglepő, mert a Margó-díj jobbára a szépirodalom inkubátora, így ennek tükrében az, hogy egy krimi is bekerült az idei top 10-be, igazán nagy eredmény a miskolci kötődésű szerzőtől.

Forrás és fotó: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek